Το σχολείο μας προτείνει...

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 123
Χθες133
Τη βδομάδα 381
Προηγούμενη βδομάδα 944
Το μήνα 1437
Προηγούμενο μήνα 3116
Σύνολο 361943
Σύνολο Χρηστών18
Χρήστες 0
Επισκέπτες 18
 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κοινοβούλιο και να γνωρίσει από κοντά τις δραστηριότητές του, καλωσορίζει οργανωμένες ομάδες επισκεπτών στους χώρους του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, οι ευρωβουλευτές έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν και να φιλοξενούν έναν αριθμό ατόμων κάθε χρόνο.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, θέλοντας να προσφέρουν αυτή την ευκαιρία στους μαθητές τους να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθύνθηκαν στην συμπατριώτισσά μας ευρωβουλευτή, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Η κυρία Γιαννάκου με χαρά αποδέχθηκε την αίτηση και προσκάλεσε ομάδα του Γυμνασίου Γερακίου που αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες της Β΄και Γ΄τάξης, τους συνοδούς καθηγητές και το διευθυντή του σχολείου. Την αποστολή επίσης συνόδευσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λακωνίας κα Αικατερίνη Χριστοπούλου, η οποία με κάθε ευκαιρία στηρίζει το σχολείο μας και τις δράσεις του.

Το ταξίδι στο Βέλγιο πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 10, 11 και 12 Απριλίου 2012, και αποτέλεσε μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ αυτών και στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα καθήκοντα και τις εργασίες των ευρωβουλευτών, από την ίδια την κα Γιαννάκου, και από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Γεώργιο Παπαστάμκο. Επίσης, συμμετείχαν σε τηλεοπτική εκπομπή για το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο κυρία Ματρώνη Δικαιάκου, που έγινε προς τιμήν της κυρίας Γιαννάκου και με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης του σχολείου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους αυτής στο Βέλγιο, η ομάδα των μαθητών και των καθηγητών είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στην πόλη των Βρυξελλών, κατά τη δεύτερη ημέρα της διαμονής τους. Έτσι, επισκέφθηκαν την Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο Πολέμου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, τη Μίνι Ευρώπη , το Μνημείο του Ατόμου (Atomium), το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, την πλατεία Grand Sablon. Τέλος, θαύμασαν την επιβλητική πλατεία της Μεγάλης Αγοράς (Grand Place), που αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της πόλης και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης.

Την τρίτη ημέρα, ταξίδεψαν στα βόρεια της χώρας και περιηγήθηκαν στα γραφικά καλντερίμια της μεσαιωνικής πόλης Μπρυζ. Εκεί θαύμασαν τα μοναδικά καλοδιατηρημένα κτίριά της, τις πανέμορφες πλατείες και εντυπωσιάστηκαν από τα πολυάριθμα κανάλια που διασχίζουν την πόλη.

Η άριστη οργάνωση και η ζεστή φιλοξενία εκ μέρους της κυρίας Γιαννάκου, η οποία περιλάμβανε το ταξίδι, τη διαμονή, τα γεύματα, τις ξεναγήσεις, αλλά και την πολύτιμη συντροφιά της , προσφέροντας πολύ από τον πολύτιμο χρόνο της με ατελείωτες συζητήσεις για το αγαπημένο χωριό, το Γεράκι συνετέλεσαν αποφασιστικά ώστε το ταξίδι αυτό να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους και να διευρύνει πολύπλευρα τους ορίζοντες των μαθητών του σχολείου μας.

 

Για τους παραπάνω λόγους, το σχολείο μας εκφράζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Γερακίτισσα ευρωβουλευτή κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και της εύχεται υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίζει το πλούσιο έργο της.

Μενού

Σχολικό Ημερολόγιο

"Αυγούστου" 2020
"Δ" "Τρ" "Τε" "Πε" "Πα" "Σ" "Κ"
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Μετεωρολογικός Σταθμός Σχολείου

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος